Sunday, September 14, 2008

11 September

Assalamualaikum WBT


Sibuk, ungkapan yang paling sesuai untuk aku discribekan diri aku pada minggu lepas. Banyak kije wooo. Assignment plus sikit2 club activities. Di sebabkan ni bulan Ramadhan, aku nak banyak kan sikit amalannya, tu yang tambah-tambah sibuk tu. Hu3. Bersarang blog aku nih.


11 September – My birthday. Yeahh. Da 21 dah. Nanti nak daftar ngundi. Tak sabar aku. Hu3. Aku saje letak tarikh lain kat friendster aku. Hu3. Nak tgk ada org igt x. Tapi memang tak la kan. Aku pon x igt besday org lain. Kuang3. Refer to the picture below.


Tapi ada jugak beberapa orang yang igt birthday aku. Terharu tol. He3. Maceh3. Family aku dan ada 5-6 org kawan2 kat cni ngan sekolah lama. Waaaaa. Tapi lain skte tahun ni, aku sambut birthday aku ngan member-member masa orientation comm dulu yang kebanyakkannya non malay. Siap suprise tu... Hu3. Torkojot den. Ingat nak supper je ngan diaorg. Tu yang jadi kelainan sket thn ni. Thanks guys. :D


Other than that, just a usual life, sometimes smooth and bumpy journey. Tak banyak input yang aku dapat skrg ni, banyak yang kuar ialah output apa yang aku dapat selama ni. Kepingan jugak nak tambah input, tapi apakan daya, budaya lebel da lama ada. Aku pon lebel orang. Ha3. Tapi x de la aku cakap kat summer orang aku lebel dia. Diam-diam dalam hati sude. :P


16 September - Pembentukan Malaysaia selepas Malaya merdeka pada 31 Ogos. Polimus yang aku tunggu-tunggu. Kena tgk lah apa akan jadi kan. Aku pon x leh nak agak apa politikus-politikus ni nak buat. Politik-politik jugak Yb, rakyat ni jangan lupa. Yerk. Pak Lah kena komen ngan Muhyiddin Yassin untuk review balik tarikh peralihan kuasa, tapi zaid ibrahim plak melatah, katanya kalau tak hormat PM, baik letak jawatan. Sejak bila pulak orang bawah x leh bagi pandagan atau nasihat orang atas??


Chaos Theory – Dipelopori oleh Edward Lorenz sekitar tahun 1960- an. Dan baru sekarang aku nak amik tahu. Hu3. Al maklumlah baru masuk 21 tahun. Katanya. Banyak kejadian-kejadian yang berlaku secara rawak di dunia ni, tetapi pada satu masa akhirnya, corak-corak rawak ni akan menghasilkan satu gambaran yang lengkap. Banyak lagi yang dia kasitau dlm buku dia. Aku x sempat baca abes. Hu3. Sikit sebanyak la aku cakap. Nanti korang search la ye. Buat research.


Cuba korang kaitkan Chaos Theory ni dengan kehidupan seharian kita n of course politik. Sekarang kita tak boleh nak tahu apa yang akan jadi masa depan kita, tapi Allah SWT dah tentukan dan pastinya ianya adalah gambaran lengkap tentang kehidupan kita. Dari dalam perut ibu hingga ke liang lahad dan seterusnya ke syurga atau neraka. Tapi kejadian-kejadin yang berlaku pada diri kita sekarang ni, adalah rawak. Sebab kejadian yang berlaku adalah atas pilihan kita. Kita x tahu apa kita nak putuskan nanti. Sebab tu dipanggil rawak. Kan3. Cuba lu orang pikir sket, pastu refer kat ustaz-ustaz (ustaz tau), mana tahu kot-kot aku salah, boleh korang betulkan. Kan3. Kalau nak tgk contoh yang jelas, bagi aku, politik. Haaaa. Korang tahu apa DSAI nak wat 16 September ni? Nanti 16 September baru tahu kan. Tapi yang rawaknya, dia akan g jumpa Pak Lah atau menteri-menteri lain. Sape tuuu? He3. Nantikan.


Wassalam.

10 comments:

Farhan said...

pergh..birthday 11 sept..satu dunia ingat.
happy belated birthday!

AKU said...

mekaseh farhan :D... hok mung blo pulop?? 16 sept?? :D

aNfaLafNa said...

waaa~saye antara org yg terpedaya:p
camner ley lupe nih?
happy belated besday raja!

AKU said...

Mekaceh lafna :D

Biasa la tu. Ramai yang terpedaya :P
Wish je ke?? :D

aNfaLafNa said...

erm...wish je kot sbb sape suruh xnk letak tarikh yg betol :p

AKU said...

alaaaa..... lafna,
orang saje nak test dia :P....
he3.... kira hadiah x de la ni?? duit raya pon x de jgk??? mercun ke :D

aNfaLafNa said...

uhuk2..nmpknye test raja berjaye!:(
erm..adiah?tgkla camne klu pas raye d0k igt lagi x..hehe :p
nk duit raye sile dtg umah tyme raye..pose blom abes dh mntk duit raye..ish3..ape nk jd nih?:p

AKU said...

yezzzaaa.... mmg berjaya dengan jayanya dan ada org tu terkena... hik3....
xpelah adiah tu... gurau jerk :P...
alaaaa.... org raya jauh... nnt x sempat nak g, duit raya da abes :(

aNfaLafNa said...

mmg x baik btol la kamu nih!:p
hmm..nnt x smpt eyh?klu camtuh x dapek la den nk nolong..haha~:p

AKU said...

saya mmg nakal... he3 :D
alaaa..... kte ngat dia nak kc awal2... rupanya x kaci terus... hu3....