Sunday, February 1, 2009

Bekok: The Return

Assalamualaikum WBT

Dah nak masuk sem baru dah, tapi aku agak tak terlambat sangat kot nak update pasal ekspidisi yang aku join masa cuti sem baru-baru ni. Ni merupakan kali kedua keberangakatan aku ke Taman Negara Endau-Rompin, Bekok. Berlainan dari yang pertama kali aku datang dulu, tempat ni da banyak berubah, airnya da makin cetek. Kata Ah Hong, ada banjir besar dulu dalam tahun 2007, abes semua. Benar la jugak kata pepatah kan, sekali air bah, sekali pantai berubah. Hu3. Ekxpidisi kali ni cam biasa, menarik. Ditambah peristiwa-peristiwa manis dan pahis, asam dan gula, menajdikan ekspidisi ini sesuatu yang segar. Banyak yang aku belajar sepanjang ekspidisi ini. Tambah lagi dapat kenal peribadi seseorang dengan lebih dekat. Sebab ada masa terluang, so aku ada masa nak buat 'observation'. Kemudian ada lebih masa lagi untuk aku ingat balik kenangan aku masa 1st tyme datang sini dulu. Aku x de kamera, so tak banyak gambar yang ada. Menumpang kamera Mong ngan Abg Bario (tapi x dapat lagi). Pepehal pon, kemuncak aktiviti dan yang memang aku tunggu-tunggu ialah Air Terjun Takah Tinggi. Subhanallah, maha karya Allah. Indah seperti aku datang dulu. So, tengok-tengok lah gambar-gambarnya ye.

Selamat Datang


Menyumpit pon kena ada style

Air Terjun Takah Tinggi

Muka cam x mandi lagi je nih :P

Peserta Bekok: The Return

Setakat itu sahajalah ye. Nanti aku update pasal satu lagi aktiviti camping yang agak menarik yang aku join masa cuti. Akibatnya, kulit aku sunburn tahap dewa :D



6 comments:

aNfaLafNa said...

erm bek0k the return best!
walaupun kali kedua j0in tp pengalaman yg dpt baru.aktiviti p0n laen.
:)

fauzan said...

btol3... pengalaman berbeza... kan... tp raja ada join lg xpdc... hik3... best3 :D

Hanif Amir said...

aloha!

ape kabar org d sne?

fauzan said...

yupzz... hanif
alhamdullilah, sihat2 saje.
org melaka apa ce??

Farhan said...

salam..
pergh..beh gile raja.teliur wase..
lama doh aku dok rasa mandi air terjun..

fauzan said...

ha3... cian ke mung paan.
Kat amerika x dok air terjun ko??
Nanti kelik terenganu la baru buleh mandi :D