Sunday, April 12, 2009

TWELVE

Assalamualaikum WBT

Kenapa ngan twelve? Apa hal nya? Sebenarnya tak de apa-apa pon. Hu3. Cma aku nak citer sket apa yang berlaku pada 12 April 2009.

Hari aku bermula jam 630 pagi, yakni di mulai dengan solat subuh. Pastu sambung tidur balik. Hua3. Bangun balik kol 8 pagi sebab kol 9 pagi aku ada friendly match lawan Under-23 Gombak. Siap mandi ngan minum pagi dalam kol 845 pagi, aku gerak ke padang blakang MMU. Dari jauh aku tengok sumer baju putih je. Aku rasa macam nenek soh pakai baju merah. Baju merah xde pon atas padang tu. Sampai kat padang, tgk sumer budak Gombak dah sampai dan dok streching, budak Spirulina ada 3 orang termasuk aku yang di apit oleh ezwan dan cochrain yang masing2 baru sampai. Haru camni... Tunggu punya tunggu, kol 930 baru la cukup 11 orang. Ngatkan da bole start, referee pulak x de. Tunggu punya tunggu, dekat2 kol 10.30 pagi baru sampai. Lembab gler. Malu pulak rasanya ngan budak2 Gombak tu. Adeyh. Start game, matahari da atas kepala. Tengah aku dok main syok2 tu, sekali kasut bola aku tercabut tapak pulak. Adess... spoiler abes. Terpaksa laa aku kuar, x puas main kot. Ari selasa ada match lagi lawan Staff. Ade sape2 nak derma kasut bola x? Hu3... 2nd half, aku cabut balik sebab aku kena g event SRM pulak sambut bdk2 UTM. Match itu berakhir dengan kemenangan berpihak kepada Spirulina FC 3 - 2 U-23 Gombak. Alhamdullilah. Niceee....

Inilah rupa kasut bola aku yang telah selamat aku rosakkan. Beliau telah berkhidmat kepada aku selama 4 tahun. Aku beli masa Alpha kat Melaka. Hu3... Mungkin masanya telah tiba. Terima kasih Lotto Evolution FG. Jadi officially aku tak akan main lawan Staff FC ari selasa nanti. Tak tahu lagi la bila nak pakai lagi kasut bola.

Jadi lepas tu aku cabut pegi menyambut budak UTM plak. Tapi aku balik mandi dulu laa. Hu3... Sampai je kat CLC, diaorang da siap ice breaking. Sekali aku terpandang mamat sorang nih. Macam kenal. Tengok 2-3 kali, kompom kenal, budak sekolah aku dulu, sekolah sama ngan aku kat MRSM YT Dungun (3 tahun) pastu MRSM PC (2 tahun). Hizwan nama dia. Hu3... Terharu jugak. Borak ngan dia jelah sepanjang masa. Hu3. Aku pon da lama lama tak balik Kelantan, so mmg lama la tak jumpa dia. Patut la aku cam nak sgt je g sambut budak UTM nih. Alhamdullilah, syukur kerana pertemuan ini. Selebihnya aku describe sebagai BEST GLER... WAHAHAHAHA.

2 comments:

redSeptember said...

owh...
ku fahami sakit hati kamu. sure bengkek gila kan.

REd pernah, tengah jogging, gila amik angin sepoi sepoi bahasa, tetiba... tapak tercabut. adoiyayy... jiwa raga merana arr pastu... balik, menapak macam kura2. rasanya, kura2 lagi laju kott..

fauzan said...

sakit ati jugak la... hu3... tapi nak wat cmne dah sampai masa dia.... huu~~

Pedih jugak pengalaman tuh... hu3... seb baik aku tak yah menapak kaki ayam cam REd... :P