Friday, August 21, 2009

OMS

Assalamualaikum WBT

Hari isnin lepas aku diberi peluang untuk bagi sedikit info kat budak-budak tentang bahagian teknikal, logistik dan sekuriti masa OMS SRM. Apa itu OMS? OMS ialah Organization Managament Seminar. OMS ni tertutup untuk budak-budak SRM dan sape2 yang berminat. Taklah formal sangat since aku anggap ini macam sharing session je. Aku presenter terakhir malam tu. Dipendekkan cerita, kesian jugak la budak-budak sebab cam bosan sket presentation sebab presenter cuba menggunakan bahasa baku. Muka sangap je sorang2. Pastu aku dok la blakang sorang presenter tu, dia 1st presenter, jadi bila nak sampai part aku yang terakhir tu, ngan dia pon jadi bosan. Mulanya kepala aku pikir nak wat skema jgk laa kan. Memandangkan presenter pon da bosan, aku tukar style. Sempoi nyer stail kan. Orang lain guna 'saya', 'awak', dapat kat aku, bantai 'aku', 'ko' je. Hasilnya memberangsangkan. Budak2 mula gelak2 dan tak tension2 dah. Aku pon tak pasti input yang aku nak bagi tu sampai ke tak since diaorang banyak sangat gelak. Layan je laa... Dapat input sikit2 pon jadik laa... Ha3...

Pengalaman yang ni lain sket, since apa yang kita cakapkan itu adalah pengalaman kita. Rasa syok sendiri je nak berkongsi. Kalau presentation subjek, gagap kot :))
Sedikit sebanyak menda ni dapat improve aku pny skill bercakap di khalayak ramai. :D

p/s: SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN semua... jangan buat2 lupa nak niat lak :P

2 comments:

::aku:: said...

haha..mmg msk la input ko
gempak ko present...kene blaja dr ko neh..oooyehh oyehhh :P

fauzan said...

ha3... yo oo jer :P
InsyaAllah... yg mana ada aku leh tunjukkan :D

tapi ni sape ye? blog kamu open to invited readers only :)