Saturday, August 15, 2009

Tengok Bola

Assalamualaikum WBT

Ari sabtu [yakni hari entri ini ditulis] lepas, aku bangun dengan gaya yang amat malas since agenda hujung minggu yang aku dah rancang tak menjadik. Allah lebih mengetahui. Jadi aku pon amik keputusan secara drastik untuk tgk match bola antara Malaysia U23 dengan China kat Stadium Shah Alam sambil melawat abg aku. Pkl 2 aku gerak, singgah bilik abg zck macho, tapi dia tade. Tak dapat dikenal pasti lak ke mana arah tuju beliau. Tape ah... aku jalan je la, lagipun bukan ada orang nak tgk pon match ni. Kalau match MU org yang ajak aku :))



Sampai sana dalam kol 5... ada pulak jualan gudang Metrojaya. Aku pun layankan jela... Masuk bawak payung [since ujan lebat], kuar pon bwk payung. Walhal barang da murah kot. Aku tak reti la shoping2 nih :D. Pastu aku jumpa kopiah yang kaer nak sangat. Aku tepon dia, dia tak angkat. Tepon Zack. Dengan suka hatinya dia cakap, diaorang tgh tgk wayang. Patut la tak de kat bilik tengahhari tu. Panas2. Tengok wayang tak ajak... ces3.

Then 530 aku masuk stadium, perghhh... tak ramai kot. 1st tyme aku duduk, kiri kanan aku tade orang. Muahaha... Malaysia main ok. Cuma takde CMF yang benar2 berkaliber. Rajagobal kena letak Indra Putra ke Amri ke. Yang berpengalaman. Tahniah jgk laa... even baru Under 23 diaorang leh seri ngan pasukan China yang dulu dengan selamber gadak bantai kita 5-1. Dan jgk keeper iaitu Faryzal yang bagi aku adalah 'man of the match'. Tapi aku bengang jgk la dgn segelintir penyokong Malaysia ni. Fanatik tak bertempat. Situasi dia ialah...


ada laa 3-4 orang penyokong Malaysia ni, nak emo lebih2 lak bila penyokong China 'boo' player kita, walhal, diaorang pon bukan sokong pon... kutuk aje sepanjang perlawanan 90 minit. Pastu nak marah orang kutuk player kita, padahal kita pon sama kutuk player kita. Tapi tu setengah je la. Aku tak termasuk k. Abes game aku jalan-jalan dalam hujan, then rembat sehelai baju. Muahaha.

Then, aku p umah abg aku. Borak2 kejap pastu balik CJ. Makan ngan budak2 yang g tgk wayang tak ajak aku :p. Dari takde benda nak wat, akhirnya aku sampai kat bilik kol 1030. Penat2. Nanti nak tengok match Arsenal lak :D

Layankan highlight Malaysia U23 Vs China [asal xnampak muka aku dalam video ni?]

6 comments:

nik said...

hahahha...
padan muka kena tgal!
lectr sy dah dtg~
dah evaluate
dia kata, "u got a good comments from ur supervisor and mr amin(exercutive kat cni)
:D

fauzan said...

zack tak sengaja nak tinggal tu :P
[padahal panas je kan :D]
huu... mantap2... keep it up... jgn nak ponteng keje lak ye :P

aNfaLafNa said...

nik pun dh kena evaluate?kitaorgnye ntah ble.huhu

bgn lmbt sbb tuh kena tinggal.kan nik kan?

eyh kirenye kaer dh ade k0piah baru arr nie?ahaaa...

fauzan said...

saya xde org nak evaluate pong :))
mana ada... awal apa kol 12 :P
kaer tade lg... nak belikan tak tahu saiz brape... tinggal impian laa kaer nak beli kopiah :D

Anonymous said...

hahaha..sengal..aku mmg saja nk tinggalkan hang..hahaha..:))


~mmmeeeooowww~

fauzan said...

xleh blah... cmni r... aku nak merajuk r :((