Wednesday, September 9, 2009

Limpahan Kasih

Assalamualaikum WBT


Lama jugak aku biar tak terhupdate nih. Kemalasan kot. Tade cter menarik sangat. Politik? Sekarang ni amat memualkan. Isu kepala lembu berdarah, kuil, kes mahkamah SPRM dan macam-macam lagi lah. Aku pon malas nak komen. Pasai apa, bulan-bulan pose ni kita kena kurangkan kontroversi ya abang-abang n akak-akak sekalian. Tingkatkan le amal ibadah, since kita pon da masuk hari ke 19. Dah tak lama dah YB Ramadhan nak meninggalkan kita.

Aku pon tengah tade mood nak menulis, kerana keserabutan kepala otak ngan aktivi kelab dan masalah-masalah sampingan lain seperti assignment ngan exam. Pening palo2. Takpolah. Layankan ajo yo.

Jadi di bulan pose ni aku pon sibukkan la sket diri aku untuk menambahkan pahala aku yang tak berape nak banyak nih dengan menziarahi umah anak-anak yatim. Mantop tak mantop, kat MMU je ada 3 majlis buka puasa ngan anak yatim. Pilih la korang nak g yang mana. Aku dah g yg SRM pny, nanti nak g yang UPG nyer lak. Yang Gayong pny, tak sempat nak g sebab ada exam hari tu. Hati aku rasa senang sket, rasa tak terbeban bila bersama-sama anak yatim ni. Tak macam aku kat MMU, rasa nak pecah je pale otak aku ni. Diaorang ni betul-betul perlukan kasih sayang especially bulan Ramadhan n Syawal ni. Jadi korang tu kan, kalau ada nampak tabung tulis "Derma untuk Anak Yatim", ringan-ringankan lah tangan menghulur dalam tabung tu. Bayangkan RM 1 tu boleh beri berapa banyak senyuman kat anak-anak yatim tu.


Tu jelah kot yang aku nak tulis. Lebih2 aku sambung mggu dpn yerk :D

2 comments:

: : F U A I : : said...

haa..tau pun bile perasaan kemalasan itu menjelma diri..mmg tak aaa...hehehe..nak buke pose bersama ank yatim juge:(

fauzan said...

ishk3... cikgu mana boleh malas2... nnt anak murid pon ikut sama ;P

cikgu buat la majlis antara cikgu2 sek ngan anak2 atim.... alaaa, tak susah pon :D