Monday, November 23, 2009

SE Terburai

Assalamualaikum WBT

Tulisan dibawah mengandungi unsur-unsur yang dikategorikan 18SG. Nak baca, sila baca dengan kepala otak yang boleh berpikir, kalau tak boleh jalan otak tu, tak yah baca.

Selesai makan tengarahari, SE W380i bervibrate - aku memang selalu silentkan handphone aku. Baca la sms tu dengan harapan yang tak berapa nak menggunung, tapi terkilan la jugak. Tiba-tiba datang la banyak menda kat kepala otak aku. Bengkek-bengkek lama mula menunjukkan belangnya, dan henset aku jadi mangsa. Tak sedar langsung. Sempat lagi jugak mamat india tu perli aku, katanya "kalau tak nak enset tu, bagi je kat aku". Dem, menyirap gler ah aku. Nak je aku turun kasi sebijik kat kepala dia yang biol tu. Bangang tak de ubat. Tak reti ke, orang tgh hot, sempat lagi dia wat lawak bodoh dengan suara kuatnya, sampai aku leh dgr. Jeling je aku dari atas. Tunduk je membe2 dia ngan dia skali. Mulut sedap tapi penakut. Cam harem.

Aku ni bukan senang nak marah atau berdendam, tapi sekali dah aku marah @ berdendam siap je la. Benda apa yang kat tangan aku la yang jadi mangsa. Fail dah berapa bijik dah, tng sampah kat mmu ni ngan tiang dah brape kali dah. Ni kira kali ke2 la aku naik darah kat public. Yang 1st fail pecah, tong sampah pecah ngan pak guard 3 org kejar aku. Dem. Ni aku citer kat korang, bukan apa, buat baik berpada-pada, buat JAHAT JANGAN SEKALI. Sabar aku ada tahap dia, cam bekas yang disi air, asyik isi, melimpah la dia.

Aku tolong orang tak pernah berkira. Pinjam duit, nak brape? janji bayar balik. Nak maki, hina, silalah, tapi kalau nasib korang tak baik, tyme tu aku tengah bengkak, tanggung la risiko. Ye. JANGAN MULUT JE LANCANG, TANGAN AKU PON LAJU JUGAK. Mintak maaf la, aku ada masalah kontrol marah sket. Aku boleh jadi orang yang paling lebar senyumnya, dan jugak aku boleh jadi orang yang korang menyesal sebab kenal aku. Korang pilih laa nak yang mana.

p/s: kena beli enset murah dah pasni... 3310 boleh tahan tak baling kat dinding? :P

16 comments:

izzahmeor said...

salam..

bila marah, slalu nyer, istighfar byk3..tarik nafas dlm2..gi amek wudhuk..itu bg izzah yg izzah rasa cara paling terbaek izzah sentiasa aplikasikan..
n kalo tgh berdiri, duduk..tenangkan fikiran dan cuba berfikiran waras..jgn diikutkan sgt marah tuh..boleh bwk byk keburukan dari kebaikan..
=)

fauzan said...

kalu tgh duduk cmne? huuu. raja kena g gym, tumbuk punching bag, kalu tak nnt punching face :P

mekaceh izzah for the advice =) nnt raja coba

nik said...

3310 pon x tahan kot.. :P

cam x brapa berjaya jer method izzah tuh..:P bak kata hj Husyim, bengkek3..:D

fauzan said...

he3... kena beli hp stainless steel nih =))

cmne x nak kc bengkek tu? [leh guna bankai x? ~cam dlm cter Bleach~] :D

Anonymous said...

lek arr pojan..tension ja kita g karok..ok..hahahha..

hahaha...aku ni klu bengang selalu akan terpendam jaa..tp bila dah x tahan tu mgkin akan wat luar kawalan..hahaha.. ada jalan terbaik tuk luahkan tak?..


~mmmeeeooowww~

fauzan said...

tu lah... karok adalah salah satu jalan yg bagus untuk meluahkan kemarahan, tambah2 ble nyanyi lagu bunga angkasa, sendiri, srikandi cintaku dll. =))

kalau ko nak up lagi, g la gym, tumbuk punching beg :P

nik said...

sy leh jadi pakar kaunseling
baekk punya!! :P

fauzan said...

ha3... siapa yang perlukan khidmat kaunseling nik... sila hubungi beliau untuk tempahan sesi [kerana beliau sekarang amat sibuk dengan fyp] =)) ~~ bala2 ~~

nik said...

apa nih bala2?
cesst, kang ada yg dpt kaunseling berbayar nih!

fauzan said...

heee... nak kaunseling free blh? cam tgh malas gler nak baca journal neyh :))

aMeL said...

ape kate ekau menumbuk diri ekau sendiri. terpulang la nak tumbuk yang real (jasad pejal) atau pun yang maya... (dalam cermin, komputer, gambar, dsb...)

tak pun, ko beli henset sony dan pakaikan dengan getah yang tebal. aku buat jadik, siap demo depan orang yang cabar aku lagi. tak berkecai pun...

fauzan said...

menumbuk jasad sendiri wat pe dowh. tak puas kot=))

tapi aku akan try cadangan2 ko tu. skrg aku pki nokia yg xde color tu. lmbt sket jahanam =P

=) said...

dr tumbuk jasad sendiri,
bek tumbuk org tuh- x kira arr maya ker
wat patung kew
-kejam x aku?-

fauzan said...

tak buleh gitu. tumbuk org. nnt kena masuk lokap. sape nak jamin? haaa

aMeL said...

btul tu... sian Raja kene tangkap, daulat! heheh!

en. senyum =), kalo nak kire kejam dah lama aku suruh dia bunuh je orang tu... hantar dia balik ke akhirat.

kalo takut masuk lokap, aku boleh tolong buatkan. tapi bayar la kos spt makan, pengangkutan, penginapan, alat membunuh, upah membunuh dan jalan-jalan 7 hari 6 malam...

fauzan said...

aku tgk kos2 tu cam mahal je. baek aku wat sndr je. xpon kte join venture. wat company. amacam? =))

en =) xkenal en amel lg ni kot =P