Tuesday, March 29, 2011

Insu'bangang'ran

Assalamualaikum WBT

Banyak hal dalam dunia ni yang bangang. Antaranya ialah Claim Insurance. Awal-awal dulu bukan main manis bicara suruh bayar premium paling mahal. Katanya nanti nak claim senang dan cepat. Janji biawak je tu semua. Pecayalah, bila korang nak claim nanti, paling awal pon 6 bulan dan servis diaorang memang macam bangang. Pernyataan ini bukan untuk sebuah kompeni insuran sahaja, malah semua kompeni insuran.

Bangang-bangang.

Pehal yang gua marah sangat? Sebab tadi diaorang kurang hajar dengan gua. Bangang tol M@@ assurance nih. Dah la gua claim knock-to-knock, dia jawab gua macam gua hutang dengan dia pulak.

Bangang-bangang.

Gua akan col dia, dua tiga kali lagi sebelum gua check out dari Lembah Klang. Kalau dia layan gua macam gua yang hutang dia, InsyaAllah, gua akan pastikan permasalahan gua ni sampai ke pihak Manager. Kalau tak layan jugak, InsyaAllah akan disampaikan kepada Utusan, Berita Harian, Harian Metro, Kosmo, Sinar, Suara Keadilan dan jugak Harakah.

Bangang-bangang.

Lu orang jangan percaya sangat insuran konvensional ni. Dengar dan tanya orang yang jual insuran tu sampai dia tak leh jawab.

0 comments: