Tuesday, July 5, 2011

Nak Beli Motor Pun Pikir Macam Nak Beli Rumah

Assalamualaikum WBT

Gua tengok kat Singapura, India ngan Indonesia jual murah-murah je moto ni especially superbike. Kat Malaysia ni tak pernah nya murah. Katanya nak jaga Modenas tak nak kasi bungkus. Tapi modenas buat motor tak pernah lawa. Dah 15 tahun buat motor, masih lagi buat kapcai. Memang nanti bungkus la Modenas tu. Nak beli yang import punya dah nak kena hutang bank pulak. Nak beli motor register Singapore/Thailand, mahal nak gila dia punya road tax ngan insurans.

Bila anak muda sokong pembangkang, mulalah kata anak muda tak kenang budi. Pada hal dah 15 tahun tak pernah nak maju. Yang makan tak cukupnya ialah anak muda yang tak makan rasuah macam gua ni.

0 comments: