Saturday, February 11, 2012

0 Comments
Posted in Arrangement, Art, Business

Kisah Disebalik KFC


Gua bukan nak judge sape or menyebelahkan mana-mana pihak dalam isu staf KFC pukul customer sebab gua tak tahu cerita sebenar. Tapi gua boleh buat beberapa konklusi daripada video yang diupload.

Pertamanya, uploader video telah pun menjatuhkan hukuman terhadap staf KFC itu sebab dia upload video itu dengan tajuk "pekerja KFC yang kurang ajar" (Klik untuk tengok video). Dan diskripsinya juga telah menyalahkan staf KFC tersebut.

Persoalan timbul, kenapa banyak sangat komen racist kat bawah video tu? Kerana tajuk dan diskripsinya sudah menjurus kearah racist. Ye dok? Tak percaya? Bacalah sendiri.

Keduanya, sejak menjak ini gua ada tengok cerita Lie To Me. It's a good story where we can detect weather the people is lying or not using facial micro expression. Gua bukan pakar la, tapi based on apa yang gua tahu, ada orang menipu dalam video yang lagi satu. tet.

Gua paham jugak la perasaan staf KFC tu, sebab gua pernah kerja restaurant fast food dan customer service.

Kalau masuk mahkamah kes ni, staf KFC tu payah nak menang. Ha3

Apa jadah benda ni pon gua nak post. Tak mencabar minda langsung. Mengarut je. Kadang-kadang benda-benda mengarut ni best jugak. Ha3.

Layan.